Talvi – Nyt on aika toimia!

Home » Opisto » Julkisivun neljä vuodenaikaa » Talvi – Nyt on aika toimia!

Talvi – Nyt on aika toimia!

Mihin urakoitsijan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota?

Elementtisaumojen uudistaminen tavallisesti vie 1-2 kuukautta taloa kohden, mutta yksittäisen asukkaan kohdalla haitta on vain muutamia päiviä.

Taloyhtiön julkisivujen korjaustöissä on kyettävä sovittamaan yhteen niin asukkaiden kuin tehokkaan työn tekemisen tarpeet. Valitun toteutustavan lisäksi asukkaiden kanssa käytävällä kommunikaatiolla on suuri rooli urakan onnistumisessa.

Saumalaakso Oy:n toimitusjohtaja Anton Panschin kertoo, että julkisivukorjaukset ajoittuvat pääsääntöisesti huhti-marraskuun väliin. Eli aikaan, jolloin parvekkeilla ja pihalla haluttaisiin viettää aikaa, sekä ikkunoita pitää auki. On tärkeää informoida esimerkiksi siitä, miten työ etenee, sekä koska ja kuinka pitkään yksittäinen asukas joutuu kokemaan haittaa korjaustyöstä.

“Esimerkiksi elementtisaumojen uudistaminen tavallisesti vie 1-2 kuukautta taloa kohden, mutta yksittäisen asukkaan kohdalla haitta on vain muutamia päiviä. Silloin on tärkeää, että kommunikointi asukkaiden ja työmaalla olevien asentajien välillä toimii sujuvasti”, Panschin sanoo.

Saumalaakso on ratkaissut kommunikaatiohaasteen sillä, että he käyttävät työkohteissaan suomalaisia asentajia ja suomalaista työnjohtoa. Asukkaiden kanssa kommunikoidaan suomen kielellä. Henkilökunnalle on myös painotettu hyvän kommunikaation tärkeyttä.

Työtapojen valinnassa ratkaisevinta on se,

kuinka ajoissa taloyhtiö lähtee huoltamaan julkisivuja. Kustannuksiltaan edullisempia ja asukkaita vähemmän häiritseviä menetelmiä voidaan käyttää silloin, kun julkisivusaumat uusitaan säännöllisesti tai, kun julkisivuissa havaittuihin ongelmiin puututaan heti niitä havaittaessa. Jos julkisivusauma pettää, seinään syntyy sade- ja sulamisveden päästävä aukko. Pahimmassa tapauksessa vesi aiheuttaa rakenteille vaurion. Mikäli päätöksentekoa lykätään liian pitkään, betonipaikkauksen, tiilen vaihtojen ja muiden lisätöiden määrä kasvaa. Äärimmäisessä tapauksessa koko ulkoseinärakenne voidaan joutua vaihtamaan.

Äärimmäisessä tapauksessa koko ulkoseinärakenne voidaan joutua vaihtamaan.

“Ajoissa tehty julkisivun uusintasaumaus on varsin nopea ja edullinen huoltotoimenpide. Se parantaa rakenteiden kosteuden- ja lämmöneristystä, sekä parantaa sisäilman laatua, kohottaen asumisviihtyvyyttä, rakennuksen ulkonäköä ja koko kiinteistön arvoa, Panschin toteaa.

Kaikkein tärkeintä työn onnistumiselle on tietenkin työn laatu

Onnistunut saumaustyö lähtee hyvästä suunnittelusta. Saumalaakso on tehnyt julkisivujen huolto- ja korjaustöitä jo vuodesta 1986 lähtien. Viimeaikaisia asiakkaita ovat olleet mm. Suomen Kansallisooppera, Pasilan virastotalo, Keskusrikospoliisi, Suomen kansallisarkisto, Business Center Colosseum, Pörssitalo, sekä lukuisa määrä liike- ja asuinkiinteistöjä. Työssä käytetään käytännössä hyväksi havaittuja materiaaleja ja tiukkaa laatupolitiikkaa, jonka seurauksena työstä vastaavat aina koulutetut ammattiasentajat. Lisäksi työmaan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa aina sama yhteyshenkilö, jotta tieto kulkisi mahdollisimman hyvin kaikissa vaiheissa taloyhtiön ja urakoitsijan välillä. Ennen tarjouksen jättämistä asiakkaan kanssa keskustellaan ja käydään läpi tarpeet. Tarjous pyritään antamaan aina niin tarkasti tilaajan tarpeen mukaisesti, jotta ikäviltä yllätyksiltä ja lisätöiltä vältyttäisiin. Vastuullinen urakoitsija pyrkii antamaan tarjouksen niin hyvin tarjouspyynnön mukaisesti kuin mahdollista, eikä pyri piilottamaan todellisia kuluja lisätöihin. Hyvin suunniteltu uusintasaumausurakka pysyy budjetissa!

Suunnitteletteko julkisivujen tai parvekkeiden huoltoa?

Ottaakaa yhteys asiantuntijaamme saadaksenne arvio urakkanne kestosta ja kustannusarviosta.
Puh: 09 4761 4700
sähköposti: urakointi@saumalaakso.fi
web: https://www.saumalaakso.fi/yhteydenotto/

LUE SEURAAVA TEKSTI: Kevät – Aika tarkastella julkisivun kunto

LUE EDELLINEN TEKSTI: Syksy – Ennakoi vahingot!


Lähetä viesti

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe (pakollinen)

Viesti

Tilaa uutiskirjeemme! Kuulet ensimmäisenä uusista Opiston päivityksistä!


Saumausopas elementtisaumoille

Myös vaativissa elementtisaumauksissa käytettävät rakennusmateriaalit kehittyvät jatkuvasti. Onnistunut saumaustyö lähtee hyvästä suunnittelusta. Monet työvirheet ovat seurausta tietämättömyydestä. Saumojen korjaustyöselityksissä on valtava kirjo erilaisia työtapoja.

Opas antaa edellytykset onnistuneelle uudissaumaukselle ja saumojen korjaustyölle.

Lue opaan sähköinen versio ilmaiseksi sivuiltamme tai tilaa opas – > TÄÄLTÄ


Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – Katso Saumalaakson opetusvideot

Saumalaakso on julkaissut yhteensä viisi videota. 2016 julkaisimme videot: Saumavaurioiden synty ja Saumavaurion korjaus. 2017 syksyllä julkaisimme kolme videota lisää: Elementtisaumojen uusiminen – Tarpeen tunnistaminenElementtisaumojen uusiminen ja Uusintasaumaus työselitys. Löydät myös Julkisivuyhdistyksen tuottaman Betonivauriovideon sivuiltamme.

Katso videoiden esittelyt -> TÄÄLTÄ


Elementtitalojen uusintasaumaus – RT-kortti 38937

Saumausvaurioiden syyt

Yksi yleisimmistä vaurioista elementtisaumoissa on saumausmassan irtoaminen tartuntapinnasta….

Saumalaakso RT-kortti 38937 on saanut päivityksen. Sisältöön tehtiin pieni päivitys, mutta yleisilme ja kuvat ovat kokeneet suuremman päivityksen. RT-kortti on julkaistu 3/2018.

 

Katso ja lataa RT-kortti -> TÄÄLTÄ


Saumausmassavalitsin

Markkinoilla on useita erilaisiin käyttötarkoituksiin ja pinnoille suunniteltuja saumausmassoja. Olemme kehittäneet mobiiliapplikaation helpottamaan oikean tuotteen valintaa.
Applikaation kohderyhmä on jo työmaalla työskentelevä henkilö, jolla on perustuntemus eri rakennusmateriaaleista. Applikaation tehtävä on tukea käyttäjää päätöksessä valita oikea tuote oikealle alustalle.
 
Applikaatio on täysin maksuton käyttäjälle. Sen versio 1.0 on julkaistu Android alustalle.
 –
Käyttökokemus pyritään saamaan mahdollisimman yksinkertaiseksi ja välttämään turhia painalluksia ja polkuja. Perusperiaate applikaatiosta on:
1. Valitaan kahdesta päälinjasta. Tuote ulko- tai sisäkäyttöön
2. Valitaan alue (esim. Julkisivu)
3. Valitaan kohta (esim. Julkisivusauma)
4. Valitaan tartuntapinta (esim. Betoni)
5. Tässä kohtaa linkitys www.saumaustarvike.fi, jossa valitaan soveltuvista tuotteista mieleisin

Tartuntapintoja on alussa yli 400. Tuotevaihtoehtoja eri tartuntapinnoille listataan ensivaiheessa yli 1000.

Tutustu Saumausmassavalitsimeen