skip to Main Content

Kouluttaudu rakenteiden saumaajaksi vain kolmessa kuukaudessa
– ilman aikaisempaa kokemusta

Koulutus
16.3. – 3.7.2020

Hakuaika
14.11.2019 – 24.2.2020

Saumalaakso Oy, TTS Työtehoseura ja TE-palvelut tarjoavat mahdollisuuden rakenteiden saumaajan ammattitaidon perusteiden hankkimiseen muutaman kuukauden intensiivisellä koulutuksella. Kaikkiaan 75 päivää kestävä maksuton koulutus antaa perusteet osaavana saumarina työskentelemiseen.

Koulutukseen valitaan 15 sopivinta oppilasta. Koulutus tähtää soveltuvien uusien aloittelevien ammattilaisten välittömään työllistymiseen Saumalaaksolle (koeaika Rakennusalan TES palkkaluokka II, koeajan jälkeen palkkaluokka III ja/tai urakkapalkka). Yrityksellämme on jatkuva tarve innokkaista saumareista ja alan tulevaisuudennäkymät ovat hyvät.

Koulutuspaikan saaminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta alalta. Hakijoilta kuitenkin toivotaan positiivista asennetta ja aitoa kiinnostusta tulevaa työtä kohtaan. Hyvä fyysinen kunto, oma-aloitteisuus ja ajokortti ovat välttämättömiä työn menestyksekkääksi hoitamiseksi.

Koulutuksen sisällöstä vastaa Saumalaakso Oy yhdessä TTS:n kanssa. Työmailla koulutuksesta vastaan Saumalaakson omat ammattisaumarit.

Koulutus on opiskelijalle täysin maksutonta. Oppiminen aloitetaan Vantaalla kuukauden mittaisella lähiopetusjaksolla. Työharjoittelujakso suoritetaan työmaaympäristössä ammattilaisen opissa.

Koulutuksen jälkeen soveltuvilla on mahdollista jatkaa työn ohessa opiskelua oppisopimuksella Talonrakennusalan ammattitutkintoon saakka.

Koulutuksen sisältö:

Rakenteiden saumaajan tehtäväkenttä käsittää saumaustyöt eri materiaaleilla ja menetelmillä monipuolisissa uudis- ja korjausrakennuskohteissa.

Tulityökortti
Työturvallisuuskortti
Korkealla työskentely
Pohjatyöt, jätekäsittely
Saumaustyö monipuolisissa kohteissa
Ensiapukoulutus
Henkilönostinkoulutus
Valjaat, telinetyö
Betonikorjaus

Lisätietoja koulutuksesta:

Koulutuspäällikkö: Timo Pitkänen, 050 387 9509, timo.pitkanen@tts.fi
Opintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi

4 hyvää syytä kouluttautua rakenteiden saumaajaksi

Pitkät työurat

Suuri osa saumareista tekee tälläkin hetkellä työtään vuosien mittainen kokemus taustallaan. Meillä Saumalaaksolla 10-30 vuotta työskennelleitä löytyy jo huomattavan paljon. Saumalaakso on arvostettu ja pidetty alansa johtava yritys. Työkykyä ja ammattitaitoa ylläpidetään koulutuksilla. Tarjoamme asentajillemme Virike-kortin, sekä vapaa-ajan vakuutuksen.

Kilpailukykyinen palkka

Yksi syy saumareiden pitkäikäisiin työuriin on verrattain hyvät ansiot. Saumarin tienestit luonnollisesti nousevat kokemuksen myötä. Päivät ja projektit saattavat toisinaan olla pitkiä, mutta vastaavasti niistä ollaan valmiita maksamaan asiallinen korvaus. Saumalaaksossa suositaan paikallista sopimista. Urakoimaan pääsee lähes poikkeuksetta ja metrihinta määräytyy projektin vaativuuden mukaan.

Erikoistuminen

Saumarin työssä on oiva mahdollisuus erikoistua ja jatkokouluttautua. Sinulla on mahdollisuus päästä hankkeisiin, joissa on tiilenvaihtoa, betoninpaikkausta, maalausta tai vaikka parvekekorjauksia. Useampi tekijä on myös aloittanut saumarina ja edennyt muihin saneeraushommiin taikka johtotehtäviin.

Joustavuus

Oman työn suunnittelu on saumarina vahvasti läsnä. Pääset itse vaikuttamaan oman taitotasosi puitteissa projektien sisältöön. Sinulla on myös mahdollisuus suunnitella työtäsi osittain omien aikataulujesi mukaisesti.

Tutustu tiiviimmin saumaamiseen ja työmaihin

Saumarina pääsee paikkoihin, mihin muut eivät välttämättä pääse

”Kahvipöytäkeskusteluissa tulee aina joskus esille se, miten saumarina pääset erilaisiin paikkoihin ja sellaisiinkin, mihin moni muu ei ikinä pääse. Tämä VTT:n Bioruukki ei 80-luvun teollisuusrakennuksena ole kovin erikoinen, mutta vuosien varrella on kuitenkin tullut koluttua monenlaisia paikkoja…

Saumari Väyrysen tavoitteena: Rutiinilla ja kokemuksella joka kesä nopeammaksi

”Pikkuveljet olivat tulleet aikaisemmin saumausalalle ja kehuivat, että hommasta voi saada hyvää palkkaakin. Minä tulin alalle kuutisen vuotta sitten ja pikkuveli opetti hommat. Saumalaaksolle siirryin kolmisen vuotta sitten ja minä houkuttelin myös pikkuveljeni saumariksi tänne.”

Esko ja Pasi sopuisa kelkkatyöpari – Lintulahdenaukiolla syntyy yli 5 kilometriä uutta saumaa

Esko ja Pasi ovat vankkumattomia kelkkamiehiä. Tehokas työpari on sitä mieltä, että kelkka on paras paikka tehdä saumaushommia. ”Heiluuhan se, kun tehdään töitä”, Esko aloittaa ja Pasi jatkaa: ”Mutta siihenhän tottuu. Sulla on kaikki tarvittavat tavarat siinä, eikä tarvitse tapella jalkatilasta.

Mikä Saumalaakso?

Saumalaakso on vuonna 1986 perustettu saumaukseen ja saumaustarvikkeiden maahantuontiin ja myyntiin erikoistunut yritys. Suoritamme ammattitaidolla myös betonikorjaukset, huoltomaalaukset sekä muut julkisivujen korjaustyöt. Tarjoamme urakoimiimme kohteisiin myös kattavat huoltosopimukset. Yrityksemme työllistää yli 50 ammattitaitoista asentajaa ja 11 toimihenkilöä. Luotamme ja olemme ylpeitä suomalaisesta työvoimastamme. Oman työn osuus on lähes 100 %. Sen takia onkin luonnollista, että olemme Suomalaisen Työn Liiton -jäsenyritys. Merkkinä kotimaisesta palvelusta Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt oikeuden käyttää Avainlippu-tunnusta. Liikevaihtomme oli 28.2.2019 päättyneellä tilikaudella noin 6,5 milj. euroa. Yrityksemme on alamme suurin.

Back To Top