skip to Main Content

Elementtitalojen uusintasaumaus — vahva erikoisalamme

Saumalaaksolla on kunnioitettava, yli 30 vuoden ja tuhansien kohteiden kokemus saumaamisesta. Olemme erikoistuneet elementtien uusintasaumaukseen. Hoidamme koko korjaustyön alusta loppuun: suunnittelun, materiaalitoimitukset ja urakoinnin. Saumalaakson edustaja arvioi kunnostettavan kohteen ja tekee yksityiskohtaisen tarjouksen koko saumaustyön läpiviennistä sekä vastaa siitä, että työ etenee laaditun aikataulun ja budjetin mukaisesti onnistuneeseen lopputulokseen saakka.

Vaurioituneet saumat aiheuttavat merkittäviä haittoja

Elementtitaloissa julkisivujen saumat kestävät 15–20 vuotta. Elementtisaumojen kesto riippuu kuitenkin rakennuksen sijainnista, saumaustyön laadusta ja käytetyistä saumausmateriaaleista. Todellinen kestoikä voi vaihdella 10 ja 25 vuoden välillä. Mikäli saumat ovat ehtineet vaurioitua, pääsee sadevesi kulkeutumaan vauriokohdista lämmöneristyskerrokseen ja jopa sisätioihin saakka. Pitkään jatkuessaan vesivuoto aiheuttaa kosteusvaurioita rakenteille. Huonokuntoinen sauma aiheuttaa myös lämpövuotoja ja heikentää rakennuksen ulkonäköä.

Uusintasaumaus pidentää julkisivun elinkaarta

Säännöllinen elementtisaumojen huolto pidentää julkisivujen elinkaarta. Uusintasaumausta tulisi ryhtyä suunnittelemaan vanhojen saumojen halkeiltua tai mikäli saumat alkavat kokonaan irrota paikoiltaan. Ajoissa tehty saumaus tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin mittava vesivuotokorjaus. Se myös ehkäisee kosteusvaurioiden syntyä, alentaa lämmityskustannuksia, parantaa sisäilman laatua, lisää asumisviihtyvyyttä sekä parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Back To Top